Monday, 10 September 2012

asta la vista&welcome

Assalamualaikum wbt.

Pagi yang indah ini sambil telingaku menyapa deruan ombak memukul pantai,hatiku berbisik sayu mengenangkan si dia yang nun jauh dari pandangan mata.ecehh berbunga pulak ayat aku hari ni.demam ke hape kau ni adani?haha.berbalik kepada niat yang asal,entri ni mestilah berkisah pasal kehidupan aku kan,tak kan orang lain pulak.

oke oke,pagi ni je dah setel untuk BEL 311 ,ade test speaking,group aku ke3,pukul 9 tadi baru kteorang pegi kat B4,untuk buat test tu,satu group ade three to four members la.tapi group aku ade three je.kteorang memang dah target tajuk 'ways to improve public transport'.tapi tadi bila dapat je kertas tajuk tu,masing-masing fokus baca,praise to Allah sebab memang tajuk tu yang kteorang dapat.syukur tak terhingga rasenya tadi.

lepas sudah satu test tapi jangan risau sebab ade lagi test untuk subjek yang lain lepas ni.hohoho.aku rase macam ringan sikit kepala ni satu beban dah lepas. asta la vista bel,jumpa di final nanti ye sayang :)

tapi kejap jap jap...aku nak revise sikit pasal cerita semalam boleh?cuba teka semalam mne aku pegi?hahahha.kalau dapat teka,belanja maggi :P
sebelum ni aku memang dah ade niat nak pegi tempat ni tapi disebabkan ekonomi seorang student,keadaan tak mengizinkan.tapi finally semalam hajat aku tu tertunai jugak.terima kasih sangat-sangat kepada 'tukang sponsor'.

Welcome to Bukit Gambang Resort.sebelum ni bila orang tanya study mne adani?aku mesti akan jawab pahang.no specific facts.kolej aku ni tak dekat dan tak jauh from gambang.aku mati-mati ingat ade waterpark je tapi salah sama sekali sebab dalam tu ade resort,convention center dan macam-macam lagi la sampai tak larat aku nak list satu-satu.

Yang lebih menarik lagi,ade student price tau untuk beli tiket.harga biase adult=rm 20,child=rm12 tapi untuk student rm18.just bagi je kad matrik ,nanti itu orang akan kasi murah sama lu.sesapa yang tak penah pegi lagi tu,jangan lepaskan peluang ok.at least nanti bila orang cerita pasal gambang waterpark,kita dah tahu kan kan kan.

Sebenarnya tempat tu tak siap sepenuhnya lagi,still ade kerja construction kat situ ,waterpark tu pon still have weaknesses.nak pegi sunway belum tercapai lagi,pegi gambang pon jadi lah daripada takde.oh ye,time beli tiket tu,nanti receptionist akan tanye nak top-up ke tak nak?aku suggest baik korang top-up sebab nanti takde lah korang terkapai-kapai bila sampai kat bawah.emm top-up tu ade range from RM 50,RM100 & RM200.kalau pegi satu family rasenya dalam RM100 kot tapi kalau big family maybe more than that.tapi aku pegi dengan 'encik sponsor' je,so kteorang top-up RM50 jela.

What function of the top-up?ok2 meh duduk sini diam-diam,nak explain ni.hehe.
function top-up ni adalah untuk kegunaan kita jugak macam loker,mesti lah kena ade loker kan untuk simpan barang.lepas tu,emm tube,double tube ade,untuk family tube pon ade jugak.tak silap harge tube dalam RM20.nanti cashier akan scan dekat tiket yang kita pakai tu,so jumlah kita top-up tadi akan tolak nilai yang kita guna.

Oh ye,untuk makan pon guna sistem yang sama jugak,just scan the ticket.grab and eat.tapi makanan dalam tu of course la quite expansive kan,tapi ape boleh buat,perut yang berbunyi harus diisi untuk tambah energy main ombak lagi.hihik.aku makan nasi kukus ayam pon dah RM9.80 darab dengan dua?haish..

Ade slides yang pusing-pusing tu,best.satu tube besar mampu muatkan enam orang,so aku dengan encik sponsor join dengan family makcik mne tah.mak cik tu punya takot sebab siap jerit dan genggam tangan aku kuat-kuat.aku hanya mampu gelak je,best sangat dan takde lah takot pon sangat kot tapi bagi aku jelah.encik sponsor dah pening-pening lalat sebab slides tu pusing-pusing.*kelakar*

Ade banyak lagi tapi aku hanya sempat naik satu tu je,yang lain tu ntah la.lepas pada tu,kteorang turun bawah ,mandi kolam renang macam olimpik tu.tapi takde lah papan anjal tu.tu pon kejap je.haih penat pulak menaip sebab dah lame tak update.

pening pikir macam-macam test*sigh*

three members

just arrive about 5 min

anneoyosayo

thanks bawakkan beg

sengih sebab nak pegi makan


on the beach*no smoking*

scenery of Gambang


where to go?



     

1 comment:

  1. hai...

    jemput ke my giveaway
    http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

    ReplyDelete