Saturday, 23 June 2012

bercuti dalam jangka masa pendek...!!

Assalamualaikum
kalau time cuti sekolah mesti korg akan pegi brcuti kan??mesti pengalaman tu best gile n knon macam tak boleh lupa la kan..aku pon mcm tu jugak ,sama je mcm org lain..tapi kalau time skolah rendah dulu lepas je cuti mesti cikgu sruh buat karangan psal ape yg kite buat time cuti kan..kalau budak yg tinggal daerah kmpung mesti dorg akan cite psal jatuh basikal dalam sawah padi..blablabla...tapi kalau budak bndar mesti cite pegi holiday kt pulau pangkor,kt us la,kt overseas je semua..sangat berbeza hdup ssseorg tu kan sebab depend on sape parent dorg..
macam aku dulu time kecik bukanlah family yg berada kan,,so kalau cuti skolah pon habis kuat mesti pegi rombongan sbb mak aku cikgu..so dpt la ikot free..dalam Malaysia ni semua negeri aku dah pegi kecuali sabah n sarawak la,nk kata overseas lagi la tak merase..teringin jugak nk merase naik kpal terbang kan..hrap2 la aku dpt kawen dgn pilot..hehek,,mood gatal dah dtg..***malu***ok back to the story...
hari ni aku kuar dgn yot dan zul..dua kwn aku yg sgt rapat la dgn aku kt sini..weekend je mesti kteorg kuar same even tengah pokai tetap nk kuar jugak sbb trsangat lah bosan kalau duk kt bilik je 24/7..boleh berjanggut aku lame2 cegitu..bukan ape,tak nak jadi katak bawah tempurung kan..lepas pegi makan tadi aku discuss la dgn kwn aku ni nak pegi pantai kan tapi bukan la pantai mcm teluk chempedak tu..da bosan gitu..so aku pon drive la pegi pantai batu hitam..pantai ni berada di jalan nk pegi balok,k.terengganu...sebelom tu punye la susah nk cari jalan sebab selama ni kalau dtg bukan kite sndri yg drive kan..so jalan punye jalan sampai jugak ..
finally setelah aku park kereta dan menjejakkan kaki ke tanah pantai batu hitam tu..wahhh,puas gile aku rase..kat situ masing2 bajet mcm tengah bercuti la knon..padahal dtg dalam sejam je nk merase dipukul ombak gitu you..adat girls kalau pegi mane2 je mesti nk bergambar kan..aku pon cegitu jugak dgn kwn aku ni..lepas main2 dengan ombak kteowg pon balik sbb nk pegi psar mlm kt jln gambut pulak..lepas pada tu balik..bila da balik ok kembali bosan..:(

yg ni nama dia nabihah binti daud..acts as my roommate too


 haa ni la zul yg aku ckp tu..


ini kami bertiga..:*
sepanjang tiga sem aku kt sini dorg la banyak tolong aku walau kadang tu ade gaduh sikit..gaduh manje la bukan gaduh btol2..aku sayang korg berdua..kite kawan slamanye..<3

2 comments:

  1. pantai batu burok? burok sangat kah???? hahahaha pantai batu hitam laa kak long. hahahahaha

    ReplyDelete
  2. haha..lupe eden..ingat mcm bruk

    ReplyDelete