Tuesday, 17 July 2012

birthday dekan !

Assalamualaikum..
Hari ni aku dah baik sikit dari demam dan batuk.hatiku bersorak riang sebab tak lama lagi boleh minum air sejuk..yeaaayyyy !!ok semalam sebenarnye birthday senior aku.dia sekarang dah sem 5.INSYAALLAH sem depan dia berjaya grad.
Aku agak respect dgn dia sbb dia ni sgt bijak orangnye..every semester dean list tau,bukan senang tu..lecturer pon ckp yg dia ni best student.so kalau dia dekan lagi sem ni dan sem dpn,waaahhh sgt hebat..dan akan terime award ANUGERAH NAIB CANSELOR.as me dia akan dpt dua anugerah iaitu dari UITM dan KPTM..(aku hrap aku mcm dia)
SoOO,aku expect mmg dia akan dpt award tu sbb dia ni seorg yg rajin stdy dan mmg bijak.lagi satu dulu dia sekolah teknik dan dia ni dah ade basic.so mmg easy la utk dia go through.aku doakan dia dpt la award tu sbb dia akan harumkan nama student UITM kt kolej ni.AMIINNN..
Semalam kak mai dtg bilik aku dan bagitau yg dia sbnrnye lupa psal bfday yun(birthday girl).So dia dah suruh arip pegi belikan kek kt secret recipe utk yun.dan dgn kadar segera arip yg baik hati tu pegi dan sementara tu kteowg pon plan la utk pedajal si yun tu..haha situasi tu mmg kelakar nk mati!!
So kteowg plan nk ajak dia pegi tgk mesin basuh sbb sblom tu mesin bsuh tu mcm "bengong".dan lpas dia keluar je,aku,aina dan tiqah akan simbah dia dgn air sabun campur softlan dan bedak gohnson's baby..hah wangi kot air tu.mmg best smlm.
Oppss,lupa pulak aku nk mention nama si birthday girl tu.nama si polan tu Yunurul Atika bt.Yahya.
kteowg smue pnggil dia yun je.nama femes la knon.hehe.nk tgk kek dia tak?ok2..kt sini aku bagi hampa skodeng kek dia nohh..

tadaaa..ni la kek tu..nmpk tak kt situ "selamat hari lahir,dean for this sem !!"..sedap wehh,yumyum

Agak kesian sbb time tu dia tgh stdy tp takpe la kan sbb bukan slalu nk celebrate..hehe,so yun skrg dah two series dah..haaha,taun depan giliran aku pulak.adoi how time flies..
kesimpulannye kt sini..SELAMAT HARI LAHIR YUN..
.
.
.
.
.
.
.
Semoga kau sihat selalu.
Semoga kau berjaya dlm setiap ape yg kau buat.
Semoga Allah mmpermudahkan urusan hidup kau.
Semoga Allah merahmati kau. dan...
Semoga kau tak lupa kt aku..hehek (Y)

4 comments:

  1. kalau senior le dekan..
    xkan org ni xle dekan kan?

    ReplyDelete
  2. insyaallah..aminnn
    doakan la ye..
    tq

    ReplyDelete
  3. amin..amin..
    insyaALLAH korang boleh punya. GAMBATE !

    ReplyDelete
  4. amin..mintak la mulut tu masin.

    ReplyDelete